60 ülkenin reklamveren derneklerinin üye olduğu WFA’in (Dünya Reklamverenler Federasyonu) Başkan Ödülü bu yıl derneğimiz bünyesindeki Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’nun oldu. WFA her yıl pazarlama endüstrisine büyük katkı sağlayan girişimlere “Başkan Ödülü” veriyor. 29 Mart’ta Lizbon’da düzenlenen törende çalışmaları ödüle layık görülen 8 reklamveren derneği, ödüllerini WFA CEO’su Stephan Loerke ve 2018 Yönetim Kurulu Başkanı David Wheldon’dan aldı.

RVD’nin Kasım 2017'de kurduğu “Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu”, reklamları kalıp yargılardan arındırarak, dengeli ve ilerici cinsiyet temsillerini teşvik etmeyi amaçlıyor. WFA tarafından diğer ülkelere örnek olarak da gösterilen Kurul çalışmaları, RVD’nin 18 kurumsal üyesi ve 15 paydaş üyesinin desteğiyle gerçekleştiriliyor.

RVD’nin ödülünü Genel Sekreterimiz Yeşim Koçyiğit’in aldığı törende bir konuşma yapan WFA 2018 Yönetim Kurulu Başkanı David Wheldon “Ulusal reklamveren dernekleri pazarlama sektörünü geliştirmek, iyi uygulamaları tanıtmak ve yaygınlaştırmak için yorulmadan çalışıyor. Ödül alan derneklerin her biri, üyeleri için gerçek değer yaratırken, iş dünyasına ve topluma fayda sağladı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum,” dedi.