Dünya Reklamverenler Federasyonu - WFA, Kantar, Campaign, Cannes Lions, Advertising Week, The Effies, GWI ve sektör derneklerinin işbirliğiyle başlattığı pazarlama iletişimi ve reklamcılık sektörünün en büyük küresel araştırması için hazırlanan anketin saha çalışması 21 Haziran’da başladı ve 2 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek.

Sektörün çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığını ortaya koymayı, böylece zorlukların tanımlamasını ve olumlu yönde değişim yaratmak için gereken adımların atılmasını destekleyen araştırmaya Türkiye’nin de yüksek katılım göstererek, sağlıklı sektörel sonuçlara ulaşılması hedefleniyor.

Bu araştırma ile, sektör genelindeki işgücü yapılanmasının yanı sıra insanların aidiyet duygusu ve mesleki ilerleme algısı dahil olmak üzere işyerinde çeşitlilik ve kapsayıcılık algısı değerlendirilecek.

Kantar tarafından analiz edilen sonuçlar, Ekim 2021'de düzenlenmesi planlanan önemli sektör etkinliklerinde duyurulacak. Sonuçlar ayrıca WFA'in Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi tarafından tasarlanan ve yönetilen bir eylem planının temeli olarak kullanılacak. WFA, değişimi ve ilerlemeyi ölçmek adına, 18 ay içinde araştırmanın ikinci fazını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Sektörümüzde iyileşmeyi #hepbirlikte sağlayabiliriz diyoruz ve tüm pazarlama profesyonellerini araştırmaya destek vermeye çağırıyoruz!

Katılmak için buraya tıklayabilirsiniz!