İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen PRİDA İletişim Ödülleri’nde, başarılı iletişim çalışmaları, 23 Ocak akşamı düzenlenen törende ödüllendirildi.

Stratejik İletişim, Pazarlama İletişimi, Dijital ve Sosyal Medya, Özel Ödüller başlıkları altında 20 daldaki çalışmaların, başvurdukları bölümde en yüksek puanı alan üç projenin Büyük Ödül’e layık görüldüğü gecede, ajansların ve markaların işbirlikleriyle iletişim emektarlarına da ödülleri takdim edildi.

PRİDA İletişim Ödülleri’nde açılış konuşmasını gerçekleştiren İDA Yönetim Kurulu Başkanı Esra Şengülen Ünsür, “Biz iletişimciler, bir çeşit trendsetter’ız. Gelecekte ne elde etmek istiyorsak, bugün onun iletişimini yaparız. Bugün önceliğimiz olan konular, aslında geleceğin konularıdır. Biz, markaların ve kurumların hatta siyasetçilerin önüne bugünden getiririz. Bizi dinleyenler, bizimle yürüyenler, öncü olurlar. Bu akşam pek çok önemli kategoride projeleri Prida’landıracağız. Ancak Özel Ödüller kategorisi tam da bahsettiğim başlıkları, yani gelecekte elde etmek istediğimiz noktaları yansıtıyor. Topluma Değer Katan Projeler, Çocuklara Umut Dağıtan Kampanyalar, İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü ve Sürdürülebilirlik Fikirleri; bugünden geleceği şekillendirmeye çalıştığımız projelerimizi işaret ediyor. Biz iletişimcilerin heybesindeki ana konuları oluşturuyor. Hepimiz büyük bir ekosisteme hatırı sayılır bir etki bırakabiliriz. Ve biliyoruz ki, küçükler büyükleri takip eder. Bu da etkiyi katlayacak bir adım olacaktır.” dedi.

PRİDA İletişim Ödülleri’nde bu yıl Stratejik İletişim Büyük Ödülü “İZEV Hayvanlar ve Biz” projesiyle Lobby İletişim Danışmanlığı’na, Pazarlama İletişimi Büyük Ödülü “23 Nisan’ın Kutlu Olsun Barış Abi” projesiyle Pure New Media’ya, Dijital ve Sosyal Medya Büyük Ödülü ise “Kalbi Sanat İçin Atanlar” projesiyle Tazefikir’e verildi. “Kalbi Sanat İçin Atanlar” projesi, aynı zamanda Ezber Bozan Proje Ödülü de aldı.

Özel Ödüller Kategorisi içinde değerlendirilen İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülünü ise Manajans J. Walter Thompson Turkey tarafından Boyner Grup için hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü projesi aldı.