Reklamcılık Vakfı ve Reklamverenler Derneği ortaklığıyla yürütülen Media Summit, bu yıl 27-28 Haziran tarihlerinde "Impact" ana teması ile Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda yer alan Bomonti Ada’da gerçekleştirildi.

RV Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Kula ve RVD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura'nın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, sektöre uzlaşı çağrısında bulunan Ahmet Pura, tüm paydaşların, giderek daha fazla açıklık ve şeffaflığın gerektiği bir dünyada, sürdürülebilir bir medya ekosistemi için yapılması gerekenlerin başında “güçlü bir beraberliğin sağlanması” geldiğini vurguladı. RVD’nin 2011 yılı Kasım ayında, bilinçli işbirliği yapmak adına tüm tarafların bir arada temsil edileceği bir Reklam Konseyi oluşturma çağırısı neticesinde ilk Reklam Konseyi toplantısının 3 Temmuz’da Ankara’da gerçekleşeceği bilgisini veren Ahmet Pura, sektörün Konsey ile yoğun iletişim içinde olması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmasında, Reklamcılık Vakfı Başkanı Ömür Kula da “Reklamcılık Vakfı Yönetim kurulu olarak, bu etkinliğin bayraktarlığını birlikte yapıyor olmanın, medyanın kimi zaman hepimizi karşı karşıya getiren tüm tartışmalı boyutlarına rağmen, bizi buluşturan ve birlikte gelişmek ve geliştirmek için müthiş bir fırsat sunan bir platforma sahip olmanın öneminin farkındayız, bu yolu birlikte yürümek çok yüreklendirici” dedi.

Organizasyonun ikinci gününde ise, RVD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşen Akalın’ın katıldığı Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Oturumu ve RVD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura’nın yer aldığı Dijitalde Güvenli Reklam paneli gerçekleştirildi.