Reklamverenler Derneği (RVD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA) Yönetim Kurulu’nda
 
 
WFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Ahmet Pura, Türkiye’yi global pazarlama iletişimi alanında Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla temsil edecek. Pura’nın Yönetim Kurulu üyeliği ile WFA’in 60 yıllık geçmişinde ilk kez Türkiye’nin temsiliyeti sağlanacak.
 
 
 
RVD Başkanı Ahmet Pura dünya pazarlama iletişimi yatırımlarının %90’ını temsil eden Dünya Reklamverenler Federasyonu’nun (World Federation of Advertisers /WFA) 5 Mart 2013 tarihinde Brüksel’de yapılan toplantısında WFA Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 
 
60 ulusal dernek ve 73 şirketten oluşan üye sayısı ve 12 kişilik uzman kadrosuyla faaliyet gösteren WFA’de Türkiye’nin Reklamverenler Derneği olarak temsiliyle, ülkemizdeki reklam yatırımlarını temsil ve yönlendirme konumunu uluslararası platforma taşımış oldu.
 
WFA Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmesini değerlendiren Pura, “WFA Yönetim Kurulu’nda Türkiye reklam sektörünün sesi olacak derneğimiz, hem sektörümüzün daha güçlü bir konuma taşınması hem de reklam yatırımlarıyla Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürecek. Tüm dünya reklam yatırımları fırsatlarının ve sorunlarının tartışıldığı bir platformda deneyim kazanmanın Türkiye adına olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu durum, RVD vizyonu doğrultusunda dünyaya açılmanın önemli bir göstergesi. “