Reklamcılar Derneği tarafından en uzun gece 21 Aralık’ta, Hasköy Yün İplik Fabrikası’nın geniş atmosferinde gerçekleştirilen, Reklamcılar Derneği Başkanı Volkan İkiler’in açılış konuşması ile başlayan ve sektörden yoğun katılımın olduğu 31. Kristal Elma Ödül törenindeydik. Törende 8 Büyük, 166 Kristal, 151 Gümüş, 138 Bronz ve 5 Özel olmak üzere toplam 468 ödül verildi.

Bu yıl Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kategorisinde Kristal Elma kazanan ajans, Gmag Özel Günler iletişimi ile HAVAS oldu. Ödülünü RVD Başkanı Ahmet Pura’nın elinden alan yaratıcı ekip üyelerini gönülden kutluyoruz.

Aynı kategoride ödül alan diğer ajanslar şöyle oldu;

Gümüş Elma - FOX, Hayran olunacak kadınlar çalışması ile RAFİNERİ

Gümüş Elma - Finish Kadının Yanında çalışması ile HAVAS

Bronz Elma - Alzheimer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışması ile TBWA/İstanbul

Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Jüri Özel ödülü ise, KADAV (Kadınlarla Dayanışma Vakfı) / Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen Kırmızı Kurdeleler projesi ile MULLENLOWE İstanbul’un oldu.

Bu kategoriye emek veren, başta seçici kurul üyeleri olmak üzere tüm ekipleri kutluyoruz.

Törende ayrıca, Reklamcılar Derneği ve Reklamcılık Vakfı ile ortak yürütülen çalışmayla, Reklam Özdenetim Kurulu’nun 20 yıl boyunca kullandığı logosunun, modern, dinamik ve bağımsız bir platform olduğunu anlatan yeni bir logo ile değiştirilmesi için, Reklamcılar Derneği üyesi ajanslarda çalışan 30 yaş altı gençler arasında düzenlenen RÖK Logo Yarışması ile seçilen logo tasarımı da ödüllendirildi. 7 kişiden oluşan seçici kurul tarafından, 33 logo arasından seçilen tasarımın sahipleri Ogilvy İstanbul’dan Mehmet Demirel ve Tolga Sirkeci, RVD Başkan Yardımcısı ve RÖK Başkanı Ayşen Akalın’dan ödüllerini aldı. Yeni logo, RÖK’ün 2020’de gerçekleştireceği relansmanda sektöre tanıtılacak.

Kristal Elma Kazananlar tüm listesine buradan ulaşabilirsiniz.